Mihraç Cerrahoğlu – Ekran Görselleri Uzmanı.
Beykent Üniversitesi Radyo – TV Programcılığı terk, Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. İzdiham, Dergah ve Arka Kapı başta olmak üzere, Çeşitli dergi ve web sitelerinde Edebiyat ve Teknoloji alanında yazılarım yayınlandı.
Sektör içerisinde edindiğim tecrübenin öyküsünü kronolojik olarak paylaşayım.
Medya sektörüne ilk 2003 yılında Kanaltürk’te başladım. 18 yıl boyunca birçok TV kanalında çeşitli görevler üstlendim. 2007 Yılında Sabancı grubuna bağlı Medya-SA şemsiyesi altındaki ZTV isimli eğitim kanalının Demet Sabancı ve Bülent Gençtürk önderliğinde kurulum ve yayın aşamasında bulunup Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüttüm. Bu görevi 22 yaşımda üstlenmem sebebiyle İbrahim Eryiğit’in editörlüğünü yaptığı “Başarılı Gençler” isimli Kitabın ikinci cildinde “Türkiye’nin en genç genel yayın yönetmeni” başlığı ile röportajım yer aldı(burada). Türkiye’de ilk ücretli çevrimiçi ders videoları (VOD/Streaming) yayıncılığının temellerini attık diyebilirim. Buna Netflix ile aynı sene içerisinde başlamış olmak da ayrı bir gururdu. Sonrasında Metus, Beşiktaş TV(BJK) ve TMSF’ye bağlı Akıllı TV’de görev aldım.
2011 Yılında Polimeks çatısı altında Türkmenistan’da bulunan son 30 yılın en büyük TV Tower projesinde Gerçek zamanlı görsellerin entegrasyon, danışmanlık ve eğitim sürecini yönettim.
2014 – 2020 yılları arasında Irak’ta Sahi Tech Şirketine bağlı olarak Onair Graphics (Vizrt/Orad) kurulum ve destek çalışmalarında bulundum. 4 Adet TV kanalının Kurulum, Eğitim ve teslimat sürecini yönettim.
Sonraki planım İngiltere’de büyük bir TV kuruluşunda çalışmak üzere Irak’tan ayrılmak iken Pandemi nedeniyle Vize ve ulaşım sürecinde sıkıntılar yaşayıp Türkiye’de bir süre daha devam etmeye karar verdim.
Şu an devlet kanalı TRT’de 2020 Eylül ayından beri Genel Sekreterliğe bağlı Kıdemli Uzman olarak Ekran Görselleri Danışmanlığı görevini yürütmekteyim.
Yeni ve heyecan verici proje olan Dexgame ekibinde ise blockchain alanında danışmanlık yürütüyorum.
Eş zamanlı olarak yıllardır üzerinde çalıştığım Obserio isimli bir tüketiciler ile markalar arası bilgi/deneyim alışverişi üzerine kurulu blockchain projesini son 2 yıldır muhteşem bir ekiple geliştiriyorum.
Blockchain alanında Türkçe kaynak yaratmak amacıyla yürüttüğümüz Zincir Sözlük ’ün kurucusuyum.
Beykoz Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencilerine “3 Boyutlu Tasarım ve Modelleme”, “Hareketli Grafik”, “Görüntüs, Ses ve Hareket” alanlarında 3 ayrı sınıfa ders vermekteyim.
Bilgi ve deneyim sahibi olduğum yazılımlar;
- Vizrt (Viz artist, Content Pilot, Template Wizard, Trio, Ticker Client)
- Avid Orad(Maestro Designer, 3D play, Maestro news ve Virtual studio)
- Adobe (After Effects, Photoshop, Premiere, Illustrator)
- Autodesk Maya
- Cinema 4D
- Blender 3D
- Canopus Edius
- Unreal Engine
- Unity
- Ruby (Ruby on Rails for API/Web)
- Solidity
- HTML/CSS